• ساعت : ۱۲:۵۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۵/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 70
به همت محققان معاونت موسسه برنج؛
برگزاری كارگاه آموزشی ارتقا سلامت محصول برنج در روستای خردونكلا

به گزارش روابط عمومی معاونت موسسه برنج، یکشنبه 26 مرداد کارگاه آموزشی با محوریت ارتقا سلامت محصول برنج در قالب یکشنبه های ترویجی در روستای خردونکلا از توابع مرکز لاله آباد شهرستان بابل برگزار شد.

این دوره با تدریس نصیری، عرفانی، بیگی و حسن زاده از اعضاء هیات علمی معاونت موسسه برنج و ایستگاه بیولوژیک آمل همراه بود.

 اهم موارد مطرح شده شامل:  تاکید بر مصرف کودهای شیمیایی در بازه زمانی کوتاهتر نسبت به کشت اول بعلت دوره رشد کوتاهتر گیاه در کشت دوم و شرایط آب و هوایی،  تاکید بر مصرف کودهای پتاسه و همچنین محلول پاشی سیلیکات پتاسیم به منظور پیشگیری از بیماری قارچی بلاست  به منظور القا سیستم دفاعی و نیز در صورت نیاز استفاده از آفتکش های بیولوژیک،  اهمیت فعال بودن تله های نوری تا نیمه ی شهریور جهت شکار انبوه پروانه های کرم ساقه خوار برنج و  پایش مزارع جهت شناسایی بوته های آلوده به کرم ساقه خوار و  مبارزه مکانیکی ( بصورت حذف بوته های آلوده) در هفته های سوم و پنجم بود.

 

شایان ذکر است،  روستای خردونکلا با سطح شالیزاری ۲۸۲ هکتار و دارابودن آب بندان ۳۰ هکتاری ، به همت کشاورزان پرتلاش خود ، از کشت اول برنج تاکنون دارای  ۶۰ تله نوری فعال می باشد که یکی از روستاهای پیشرو  در تولید محصول سالم برنج محسوب میشود.

photo_2025-08-17_16-35-05.jpg

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0