به گزارش روابط عمومی معاونت موسسه برنج، یکشنبه 9 شهریور کلاس آموزشی ترویجی با محوریت تولید محصول سالم و معرفی ارقام جدید برنج در روستای بالابصرای ، تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی جلال ارزک، شهرستان بابل برگزار شد.
مدرسین دوره طبری و مومنی از اعضاء هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات برنج بودند.
در این برنامه آموزشی در مورد اهمیت تولید محصول سالم در حفظ سلامت افراد جامعه، توجه به پایداری تولید، توجه به هزینه تولید، پرهیز از مصرف بعضی نهاده ها و عملیات غیر ضرور بدون تاثیر قابل توجه در افزایش عملکرد، حفظ پایداری خاک، جلوگیری از آلودگی آب و خاک و مسمومیت ها، تناوب و ترجیحا گرانول پاشی در تغذیه بجای محلولپاشی صحبت شد.
همچنین به معرفی ارقام جدید برنج، ویژگی و صفات بارز رقم، توجه به نوع رقم و مقاومت آن در برابر آفات و بیماریها، ورس، توجه به پتانسیل خوب تولید بعضی ارقام در شرایط تنش آبی، دوره رشدی کوتاهتر، عملکرد بالا و قابلیت کشت مجدد پرداخته شد.
محققین حفظ رطوبت بجای غرقاب یا حجم بالای آب در مزارع، تراکم کشت مناسب، تغذیه بهینه برای مقاومت در برابر تنشها، روشهای مختلف کشت برنج و کشت ارقام هوازی در مناطق مستعد کشت با محدودیت منابع آب را از موارد مدیریتی در شرایط تنش برشمردند.

